Testimonial

Als psycholoog heb ik de afgelopen 30 jaar duizenden cliënten in mijn praktijk, trainingen en masterclasses gehad. Uit de feedback en resultaten zou ik moeten zeggen dat ik vaak succesvol ben geweest.

Maar sinds mijn kennismaking met methodiek van Dr. Harry Rump  moet ik erkennen dat ik nog veel meer voor mijn mensen had kunnen betekenen.

Ik heb nog nooit eerder in de wereld zo’n compleet systeem gezien dat de complete persoonlijkheid in beeld kan brengen, glasheldere adviezen kan geven en directe oplossingen geeft voor complexe problematiek.

Een zegening voor de mensheid!

Albert Sonnevelt.

Oprichter van Sonnevelt opleidingen b.v.

Bekend spreker en auteur van meerdere boeken op het gebied van vitaliteit, gezond leven en geluk .

Pas op zevenvijftig jarige leeftijd ben ik pas in aanraking gekomen met de dieptepsychologie van Harry Rump. Ik durf te beweren, dat ik in de jaren daarvoor bijna alle boeken over persoonlijkheid testen heb gelezen en de meeste testen ook in de praktijk heb uit geprobeerd.  Ik moet dus eerlijk bekennen dat ik redelijk sceptisch was toen ik Harry Rump voor het eerst ontmoette en zijn claim hoorde dat hij het onderbewuste toch bewust kon maken en zelfs in kaart kon brengen.

Maar nu deze test op mijzelf heb toegepast, ben ik erg enthousiast. Niet alleen is hij bijzonder gemakkelijk uit te voeren maar bij de analyse viel langzaam mijn gehele leven op zijn plek.

Ik begrijp nu veel meer van mezelf en hoewel de spiegel soms behoorlijk confronterend was, heeft het bij mij geleid tot meer vreugde en rust in mijn leven.

Hans Ijzereef.
International management consultant

 

Dr. Harry Rump treedt in zijn workshop eerst ter zake doende op. Beheerst wijst hij een begaanbare en begrijpelijke weg. Het wordt ons duidelijk dat de menselijke geest uit gedeelten is opgebouwd waarbij we één deel hebben opgebouwd ten koste van andere. Weliswaar wel toegankelijk, maar omdat we ons daar zo aan gehecht hebben, krijgen we er toch maar heel moeizaam vat op. Als we dat niet willen zien dringen ze zich vroeger of later aan ons op of we worden erdoor overrompeld (invasie!). En dan wordt het ons langzaam duidelijk dat we twee soorten pijn ervaren: de pijn van klachten en de pijn van het leven dat we niet leiden. Maar als we dat bewust worden zien we dat onze grootste liefde en onze grootste angst dáár liggen waar we het leven niet ervaren of toelaten. Want daar zijn we allemaal met elkaar verbonden (gelukkig). Op dit punt aangekomen gaat hij gedoseerd en intuïtief de dialoog met eenieder in de workshop aan. Tot zover dat we het nog aankunnen en tot waar we zelf al gekomen waren, moeten en willen we nu wel zelf aan de slag! Met zijn diagnostische systeem en methode heeft hij in één slag een heel gebied toegankelijk gemaakt. Hij levert hiermee een unieke bijdrage aan de diep verankerde en rijke Europese traditie die werd ingezet door de Zwitserse psychiater Carl Jung. Dr. Harry Rump heeft dit erfgoed op unieke wijze doorontwikkeld, aangepast aan deze tijd en kan het geheel beheerst en enthousiasmerend brengen. Ik heb door de tijden heen heel wat workshops en trainingen meegemaakt of zelf gegeven, maar ik heb zelden gezien dat nuchtere zakelijkheid en intuïtie zo treffend kunnen samengaan. Een hele prestatie. Welgemeende complimenten. Aanrader!

Drs. E. R. Lutzke, klinisch psycholoog en psychotherapeut

In de zomer 2015 heb ik aan de cursus "Een ontmoeting met je zelf" deelgenomen bij het Jungiaans Instituut in Nijmegen. Ik ben naar die cursus gegaan met de behoefde om meer te begrijpen over wat mij drijft en om meer te begrijpen waarom ik zo reageer zoals ik reageer op bepaalde omstandigheden in mijn dagelijks leven. De cursus verheldert de effecten van gebeurtenissen heel vroeg in het leven die bepalend geweest blijken te zijn over wie iemand is. Voor mij persoonlijk zijn heel verrassende antwoorden uitgekomen, die mij helpen mijn eigen gevoelens en reacties in een context te plaatsen die ik voor de cursus niet had. Omdat mij ouders nog leven heb ik de mogelijkheid gehad een aantal van die antwoorden te kunnen (re-)valideren. De inzichten die ik heb gewonnen tijdens de cursus helpen mij om een meer gebalanceerd leven te leiden, tegenslagen beter te kunnen verwerken en succes beter te kunnen definiëren en vieren.

Anton Hofland MSc CEO

De driedaagse training 'Een ontmoeting met jezelf’ vond ik intensief en heel interessant. Het programma heeft een mooie opbouw: van theorie, speelse aanpak van archetypes en competenties naar zeer persoonlijke ervaringen. Ik vond het bijzonder mezelf iets beter te leren kennen en ook zoveel diepgaand contact met de andere deelnemers te ervaren. Daar heb ik van genoten. Tegelijkertijd heb ik heel veel vragen erbij gekregen. Deze training is voor mij dan ook een opmaat naar de vijfjarige opleiding tot Analytisch Therapeut geworden.

Jeannette Eygenraam MBA, Communicatieadviseur

Al wat langere tijd was ik op zoek naar een middel om meer inzicht te verkrijgen in mijn drijfveren, wat mij passioneert, wij mij enthousiast maakt en vooral ook hoe ik deze in het dagelijks leven kan toepassen.Zo kwam ik “ op het spoor “ van de workshop “ Ontmoeting met Jezelf “, een driedaagse workshop waarvan ik hoopte dat deze inderdaad die inzichten zou verschaffen. Na drie intensieve dagen, waarbij het voor houden van de spiegel een wezenlijk onderdeel is, en waar ook een waardevolle karakter test samengesteld wordt die mij heel veel geleerd heeft en - ook niet - onbelangrijk met een groep mensen die elkaar steunen in dit proces kan ik niet anders dan zeggen dat dat deze workshop mij meer dan geholpen heeft. Je ontmoet inderdaad jezelf .. Het is wel een investering maar absoluut de moeite waard en dus kan ik deze workshop dan ook van harte aanbevelen. Leren is ontwikkelen, ontwikkelen is groeien en omdat je nooit te oud bent om te leren is dit een aanrader voor iedereen die wil leren en zichzelf verder wil ontwikkelen …

Peter Overeijnder Assistant Trade Manager USA/SAF

Ik vond het een heel mooi en boeiend weekend. Ik had het niet willen missen. Het was zeker intensief echter daar ontkom je naar mijn idee niet aan bij het werken aan jezelf en zeker als je met de inzichten van Jung en het COM aan de slag gaat. Ik vind het fascinerend, inzicht gevend en ook confronterend.Lagen die nog niet zo vaak aangeroerd zijn, of wel gevoeld zijn maar niet bewust geworden, zijn in het vizier gebracht, door er over na te denken in theorie en te voelen door de oefeningen.Het is een aanzet, want er valt nog genoeg te ont-dekken en te ont-wikkelen. Zo voelt dat voor mij. En dat wil ik ook.Dus ik ben erg blij met dit aanbod en kan het anderen die hierin geïnteresseerd zijn zeker aanbevelen.De begeleiding is betrokken en zeer deskundig wat ik ook erg fijn vond! Kortom, een aanrader!

Drs. Nicoline Voskamp, systemisch coach

"De driedaagse ontmoeting met jezelf heb ik ervaren als een diepe kennismaking met de theorie en met je eigen drijfveren en beweegredenen. Vooral ook het bevragen door Harry Rump op archetypes en competenties en tekeningen van jezelf en de anderen maakt diepe indruk op mij. De heldere gerichtheid van de vragen maakt dat je niet alleen zelf ervaart, maar ook bij de anderen ziet, dat er "kwartjes vallen" die je wereld daarna er voorgoed anders uit doen zien. Een fascinerend en helend proces."De mooiste zin voor mij was: angst klopt aan de deur, vertrouwen doet open, niemand te zien! De lastigst te begrijpen zin voor mij was: je verwerkelijkt iets doordat je het uitspreekt, via het woord/ de taal.

Drs. Conny Hof, projectleider en managementconsultant

Een  3-daagse ontdekkingsreis. 
Drie volle warme dagen was onze groep van ruim 20 mensen bezig om op zoek te gaan naar dieper liggende lagen in onszelf, om daarbij te ontdekken wie jezelf eigenlijk bent en wat je in je dagelijkse leven inzet om te (over)leven…            Deze unieke dagen werden geleid door Dr. H.A.J. Rump, mede oprichter en directeur van het Jungiaans Instituut, de Academie voor Dieptepsychologie,  waarvan deze kenner van de menselijke ziel/geest de motor is net zoals dat in elk mens het gedissocieerde deel is, zoals hij ons weet duidelijk te maken in de hele opzet van deze 3-daagse bijeenkomst.
Door de gemotiveerdheid van de deelnemers ontstond er weldra onderling veel vertrouwen waardoor  elk van hen het waagde zich meer  dan ooit te uiten en zich bloot te geven. Omdat de heer Rump een ware heelmeester van de ziel, is wist hij steeds weer de juiste vragen te stellen waarbij niet alleen die ene deelnemer maar elk van de toehoorders de oren spitste en zijn voordeel er mee kon doen.
De belangrijke vraag waarmee men de eerste dag aankwam werd op de eigen plek aan de muur in de grote zaal gehecht en m.b,v. de helpers van de heer Rump kwamen  daar in de loop van de dagen allerlei bij, o.a. tekeningen, antwoorden, zieleroerselen.
De laatste dag in de grote zaal, waar elk van de deelnemers zijn eigen afdeling aan de wand had laten ontstaan, werden daar de individuele C.O.M. rapportages besproken en naar huis meegenomen.
Intensieve volle warme dagenwaren het, met indringende vragen en antwoorden die nog een lange tijd zullen nagalmen en bij velen van de groep een ommekeer ofwel een mogelijkheid tot verandering hebben ingezet.


Elizabeth Schenk-Lankamp 
MSc

Ik had me, geïntrigeerd door de bespiegelingen van mijn partner over het onderbewuste, ingeschreven en was zonder concrete verwachtingen naar de workshop gekomen.
De uiteenzettingen van hoe zaken werken en hoe het onderbewuste alles beïnvloedt en stuurt, waren heel verrassend en verhelderend. Ik ontdekte dat veel losse onverklaarde eindjes in vroegere ervaringen geen eindjes waren maar wel degelijk met elkaar waren verknoopt. Of enigszins anders omschreven: dat sommige puzzelstukjes haast spontaan op hun plaats kwamen te liggen. Dit gevoel is naarmate ik uitgenodigd werd om terug te gaan in mijn herinneringen over mijn vroege jeugd, sterker geworden en veel specifiek-eigen stukjes kwamen in volle hevigheid terug, wat niet zo aangenaam was bij momenten.
De laatste dag is door de persoonlijke begeleiding en door wat ik hoorde in de getuigenissen van andere deelnemers, een verrassend inzicht gegroeid.
Ik weet nu beter hoe ik met zaken kan omgaan, vanwaar een en ander komt en waaraan ik best kan werken.
Dit alles was zo intens dat ik overweeg de 5 jaar durende opleiding voor therapeut te gaan volgen indien ik dit engagement in mijn huidige levensomstandigheden kan integreren.

 

Robert Buys,
64 jarige ingenieur en ondernemer-machinebouwer

“Een ontmoeting met jezelf… het was geen ‘picnic in the parc’.  Het waren drie intense dagen die me voerden naar verre lagen in mezelf, naar zowel oud zeer als oude schatten. Bijzonder hoe daaruit inspiratie groeit om hedendaagse twijfels en vragen op te lossen. Veel herkenning ook met andere deelnemers.”

Drs. Ria Goris, lector journalistiek


Jungiaans instituut
Rump Academie voor Dieptepsychologie

  • w-facebook
  • Google+ Basic Black
  • LinkedIn App Icon